Masterclasses voor de ervaren implantoloog en tandtechnicus

De masterclass is bedoeld voor ervaren implantologen (MKA chirurgen en tandartsen die implanteren), tandprotheticus en tandtechnici.
Binnen de implantologie, en zeker bij het immediaat implanteren, zijn chirurgie en prothetiek sterk aan elkaar gelieerd. Binnen de masterclass zullen daarom zowel de chirurgische als prothetische facetten besproken worden. Zeker wanneer de implantoloog een nauwe samenwerking heeft met een tandtechnicus of tandprotheticus is het aan te raden dat die dan samen naar de masterclass toe komen.

Klik hier voor een korte beeldimpressie van de cursusdag met hands-on trainingen (Module 1).

Het plaatsen van een implantaat in een extractie alveole is veel lastiger dan in een genezen kaak. Er is minder bot om het implantaat in te zetten en de vormgeving van de processus alveolaris, waar het implantaat in moet komen, is niet te zien omdat de mucosa niet is afgeschoven. Bij het prepareren van het implantaatbed vergt het sturen van de boor ruime implantologische ervaring. Om maximaal leereffect te bereiken is enige ervaring vereist. De masterclass is daarom minder geschikt voor de beginnend implantoloog.

Bij Omnimed is de tandtechnicus tijdens het implanteren in de behandelkamer aanwezig wanneer er direct op het implantaat een tijdelijke kroon wordt geplaatst. Zijn visie op met name hoe diep het implantaat het best geplaatst kan worden is van belang. Daarbij gaat hij meteen na het plaatsen van het implantaat de tijdelijke kroon, brug of prothese afvormen. Deze synergistische samenwerking zal in de masterclass regelmatig terug komen en geeft aan waarom de masterclass heel geschikt is voor een tandprotheticus of tandtechnicus.

Wij nodigen u daarom van harte uit om samen met uw tandprotheticus of tandtechnicus in te schrijven

U kunt zich hier inschrijven voor module 1

© 2024 Omnimed. Alle rechten voorbehouden